Vyberte si z ponuky 27377 vtipov

Jeden rozprávkový

pridané 12.3.2020 pod Vtip



Bohatier Iľja Muromec platonicky miluje Krásnu Vasilisu a chcel by získať jej srdce, lenže nevie, ako na to. Preto sa rozhodol, že sa poradí s Trojhlavým drakom. Príde za drakom a hovorí:
- Chcel by som získať Krásnu Vasilisu, ale neviem, ako na to. Ty máš tri hlavy a tri hlavy sú viac ako jedna. Poraď mi, ako ju môžem získať.
- Jednoducho. Zoberieš kijak, trepneš ju po hlave a je tvoja.
- Ale ja myslím ináč. Ja by som s ňou chcel žiť.
- Tak to ti naozaj neviem poradiť, ale choď za mojim starším bratom šesťhlavým drakom, ktorý býva za tromi horami, tromi jazerami a tromi lúkami a ten ti určite poradí.
A tak sa Iľja vybral na cestu. Keď prešiel cez tri hory, tri jazerá a tri lúky prišiel k jaskyni, kde býval Šesťhlavý drak. Zavolal ho vonku a hovorí:
- Drak, ty si taký múdry a vzdelaný, máš šesť hláv, prosím ťa, poraď mi. Chcel by som získať Krásnu Vasilisu, ale neviem ako.
- To je jasné. Vezmeš kijak, trepneš ju po hlave a je tvoja.
- Nie, nie, ja ju milujem a chcel by som s ňou žiť.
- Tak to ti neviem poradiť, ale choď za mojim najstarším bratom Deväťhlavým drakom, ktorý býva za tromi horami, tromi jazerami a tromi lúkami a ten je z nás najmúdrejší, ten ti určite bude vedieť poradiť.
A tak sa Ilja opäť vybral na dlhú cestu. Prešiel ďalšie tri hory, tri jazerá a tri lúky až prišiel pred obrovskú jaskyňu, v ktorej býval Deväťhlavým drak. Zavolal ho vonku a hovorí:
- Deväťhlavým drak, mám jeden problém a tvoji mladší bratia mi nevedeli poradiť, a tak ma poslali za tebou, že vraj ty si najmúdrejší zo všetkých drakov. Chcel by som získať Krásnu Vasilisu, ale neviem ako. Poraď mi, prosím ťa.
- To je jednoduché. Vezmeš kijak, trepneš ju ním po hlave a je tvoja.
- Ale ja som myslel získať ju tak, aby ma milovala, myslel som získať jej srdce a žiť s ňou.
- Tak v tom ti neviem poradiť ani ja, ale choď za našou matkou Starou ježibabou, ktorá býva za šiestimi horami, šiestimi jazerami a šiestimi lúkami v domčeku na stračej nôžke. Ona je vševedúca a určite ti poradí.
Tak sa zúfalý Ilja vybral opäť na dlhú cestu prešiel šesť hôr, šesť jazier a šesť lúk, keď prišiel k domčeku na stračej nožke. Zavolal Starú ježibabu a hovorí:
- Ježibaba, ty si vraj vševedúca, posielajú ma za tebou tvoji synovia. Mám jeden problém, s ktorým si neviem rady: Chcel by som získať Krásnu Vasilisu, ale neviem ako. Poraď mi.
- Synak, dám ti toto semienko. Musíš s ním prejsť dvanásť hôr, dvanásť jazier a dvanásť lúk až prídeš do svojho rodného kraja. Tam ho zasadíš do rodnej zeme a budeš sa oň starať. Po čase z neho vyrastie nádherný kvet s prenikavou vôňou. Odtŕhneš ho a musíš sa s ním nepozorovane dostať do komnaty Krásnej Vasilisi. Keď tam budeš, položíš ho pod jej posteľ, skryješ sa za záves a budeš čakať. Keď príde Krásna Vasilisa a uloží sa spať, bude sa prehadzovať z boka na bok a nebude môcť zaspať kvôli tej prenikavej vôni. Vstane a začne hľadať po celej komnate, čo to tak krásne a prenikavo môže voňať. Keď to nikde nebude vedieť nájsť, pozrie sa aj pod posteľ a keď sa zohne, ty vyskočíš spoza závesu, vezmeš kijak, trepneš ju ním po hlave a je tvoja.






Meno:
Správa:
ODOSLAŤ
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk