Vyberte si z ponuky 27397 vtipov

Dejiny Zeme

pridané 14.8.2016 pod Vtip



3050 pr.n.l - Jeden Sumer vynašiel koleso. Do týždňa bol nápad ukradnutý a duplikovaný ďalšími Sumermi, čím bol do budúcnosti daný základ obchodnej etiky.

2900 pr.n.l. - Údiv nad tým, prečo Egypťania nazvali tú novú vec "Sfinga" sa stal prvým zo siedmich divu sveta.

1850 pr.n.l. - Británci vyhlásili operáciu Stonehenge za úspech. Konečne sa im podarilo tie šutráky zoskupiť v dostatočne nezmyselnom tvare, aby tým dokázali vedcov miasť po celé stáročia.

1785 pr.n.l. - Prvý kalendár, pozostávajúci z roku s 354 dňami, Babylonskí vedci predstavili.

1768 pr.n.l. - Babylončania zistili, že je niečo zle, keď zima začala v júni.

776 pr.n.l - Prvé peniaze na svete sa objavili v Perzii, čo malo za následok, že hneď na druhý deň sa v Perzii objavil prvý falšovateľ.

525 pr.n.l. - Boli usporiadané prvé Olympijské hry na svete. Ukázalo sa, že sú podobne tým moderným, s tým rozdielom, že Rusi sa nesnažili zapísať dvojmetrovú osobu s fúzikmi do ženského vrhu guľu. Namiesto nich to urobili Egypťania.

410 pr.n.l. - Rím ukončil prax vrhania dlžníkov do otroctva, čím odstránil najväčšiu prekážku vzniku kreditnej karty.

404 pr.n.l - Peloponézska vojna trvala už dvadsiaty siedmy rok, pretože ani jedna zo strán nedokázala nájsť pisára schopného do mierovej zmluvy správne napísať "peloponézsky".

214 pr.n.l. - Desaťtisíce Číňanov pracovali desiatky rokov na výstavbe 2 800 kilometrov dlhého Veľkého Čínskeho múru. A po tom všetkom sa ukázalo, že ani to nedokáže udržať susedovho psa vonku.

1 pr.n.l - Výrobcovia kalendárov zistili, že sa absolútne nemôžu
 
zhodnúť na tom, ako sa bude nazývať budúci rok.

79 n.l. - Nákup pozemkov v Pompejach sa ukázal ako dosť blbá investícia.

432 n.l. - Patrik priniesol do Írska kresťanstvo, čím ďalej domorodcom zaujímavý dôvod k vzájomným masakrom po celý zvyšok ich zaznamenanej histórie.

1000 n.l. - Leif Ericsson objavil Ameriku, ale povedal si, že to ani nestojí za zmienku.

1125 n.l. - Arabské číslice boli prvýkrát predstavené v Európe, čo dovolilo roľníkom vyriešiť najviac mätúci problém: Koľko dlhujete na daniach z MMMDCCCLX, keď ste zaradení v XXXVI percentnej daňovej skupine?

1233 n.l. - Je zavedená Inkvizícia, aby mučila a zabíjala každého, kto by nesúhlasil so zákonmi Cirkvi svätej. Avšak tieto praktiky sú tak nekresťanské, že je ju dovolené pokračovať len budúcich 600 rokov.

1297 n.l. - Prvá burza na svete otvorená, ale nikto nebol tak prezieravý, aby kupoval akcie Xeroxu a IBM.

1433 n.l. - Portugalsko odštartovalo obchod s africkými otrokmi, čo ukázalo, čo dokáže malá ambiciózna zemička s troškou dôvtipu a množstvom zlých úmyslov.

1456 n.l. - Anglický sudca revidoval prípad Johanky z Arku a zrušil rozsudok smrti. Bohužiaľ pre obžalovanej bol rozsudok vykonaný už v roku 1431.

1492 n.l. - Kolumbus dokázal ako veľmi sa stratil, keď pristál na Bahamách, pomenoval ich San Salvador a miestni obyvatelia nazval Indiánmi.

1497 n.l. - Amerigo Vespucci sa stal ôsmym alebo deviatym objaviteľom skutočnosti, že sa jedna o Nový Svet, avšak prvým, ktorého napadlo nazvať ho po sebe ... Spojené Štáty Vespuccijské!

1508 n.l. - Michellangelo konečne súhlasil s tým, že vymaľuje strop v Sixtínskej kaplnke, ale stále odmietal potom umývať zašpinené okná.

1522 n.l. - Vedci, ktorí dobre vedeli, že svet je rovný, urobili záver, že Magellan uskutočnil cestu okolo neho tak, že sa plazil po spodnej strane.

1568 n.l. - Smutný nad pošpinením svojho dobrého mena, vyvraždil Ivan Hrozný ďalších 100 000 roľníkov, aby ho prestali nazývať Ivanom Hrozným.

1618 n.l. - Budúce generácie boli odsúdené k záhube, keď Angličania popravili Sir Walter Raleigha, ale jeho tabakové rastlinky nechali na pokoji.

1642 n.l. - Deväť študentov obdržalo úplne prvé tituly bakalára umenia na americkom kontinente a okamžite zistili, že nie sú žiadne voľné miesta pre chlapcov s pokrokovým umeleckým vzdelaním.

1670 n.l. - Puritáni boli natoľko zabráni do upaľovania falošných čarodejníc, že ​​ani neoslávili okrúhle výročie získania svojej náboženskej slobody.

1755 n.l. - Samuel Johnson vydal prvý anglicky slovník, čím konečne poskytol deťom knižku, v ktorej mohli nájsť všetky sprosté slová.

1758 n.l. - New Yersey je vybrané, ako miesto pre prvú americkú indiánsku rezerváciu. To malo Indiánom ukázať ako mizerný život ich od tejto chvíle v podobných zariadeniach čaká.

1763 n.l. - Francúzsko-Indiánska vojna skončila. Ako Francúzi tak Indiáni prehrali.

1770 n.l. - Zastrelenie tri ľudí počas Bostonského masakru zapálilo plameň revolúcie. O 200 rokov neskôr by zastrelení tri ľudí v Bostone bolo považované za priemer pre sobotnú noc.

1773 n.l. - Kolonisti v bostnoskem prístave nahádzali do mora náklad čaju. Briti tento čin nazvali barbarstvom, pretože nikto k tomu nepridal mlieko.

1776 n.l. - Napoleon sa rozhodol udržiavať neutrálny postoj k Americkej revolúcii. Primárne preto, že mal iba sedem rokov.

1779 n.l. - John Paul Jones Britom oznámil: "Len teraz začínam bojovať!", Načo sa začal cítiť trocha trápne po zistení, že jeho loď sa potápa.

1793 n.l. - Najslávnejšiou vetou, Marie Antoinette bola: "Dajte im nažrať olova!". Bolo to prvé diplomatické prehlásenie, ktoré kedy predniesla. A tiež posledná vec ktorú vôbec predniesla.

1799 n.l. - Preklad nápisov na rosettskom kameni učencom konečne prezradil, že egyptské hieroglyfy nehovoria nič dôležité: "Dráhy Ramses, ako sa máš? Ja sa mám dobre"

1805 n.l. - Robert Fulton vynašiel torpédo.

1807 n.l. - Robert Fulton vynašiel parník, takže mal konečne niečo, čo mohol vyhodiť do povetria torpédom.

1815 n.l. - Sú stanovené pravidlá Poštové služby. Stalo sa tak potom čo Andrew Jackson zvíťazil v bitke o New Orleans mesiac po skončení vojny 1812-1814, o čom ho mal informovať dopis, ktorý však dostal až po bitke.

1850 n.l. - Henry Clay prehlásil: "Dávam prednosť tomu mať pravdu, než sa stať prezidentom", čo vyvolalo búrok smiechu, lebo to predniesol človek, ktorý na prezidenta neúspešne kandidoval päťkrát.

1859 n.l. - Charles Darwin napísal "O pôvode druhov". Má to zhruba rovnakú zápletku ako "Planéta opíc", ale rozhodne to nezarobilo toľko peňazí.

1865 n.l. - Unionistický vojaci čelili najťažšej úloh celej vojny: Udržať generála Granta natoľko triezveho, aby prijal Leeovu kapituláciu.

1894 n.l. - Thomas Edison premietol prvé pohyblivé obrázky. Všetkým sa to páčilo, s výnimkou filmových kritiku.

1903 n.l. - Otvorenie Transsibírskej magistrály umožnilo cestujúcim z Moskvy dosiahnuť Vladivostok za 8 dní, čo je oveľa rýchlejšie, než sa tam väčšina z nich kedy chcela dostať.

1910 n.l. - Založenie Mladých Amerických Skauti sa stalo zlou správou pre staré dámy, ktoré by radšej prechádzali ulice samy.

1911 n.l. - Roland Amundsen dosiahol južného pólu a uviedol, že jeho podozrenie sa potvrdilo: Južný pól vyzerá sakramentsky rovnako ako ten Severný!

1912 n.l. - Ľudia s rezerváciami na spiatočnú cestu Titaniku dostali svoje peniaze späť.

1920 n.l. - Osemnásty dodatok Ústavy USA postavil pitie alkoholu mimo zákon, takže s tým každý prestal. Teda s výnimkou tých 40tich miliónov, ktorí neprestali.

1924 n.l. - Hitler bol prepustený z väzenia o štyri roky skôr na čestné slovo, že sa úplne zmenil a že s ním už nebudú žiadne ťažkosti.

1928 n.l. - Herbert Hoover sľúbil "kurča v každom hrnci a auto v každej garáži", ale opomenul dodať, že skoro bude väčšina Američanov bez hrncov a bez garáží.

1930 n.l. - Objavenie Pluta. Nie toho psa, hlupák, ale planéty. Pes bol vytvorený až v roku 1938.

1933 n.l. - Nemecké gazdinky zistili, prečo sa ten bláznivý tapetár s fúzikmi už nikdy nevrátil, aby dokončil svoju prácu.

1933 n.l. - Hitler založil Tretiu ríšu a vyhlásil, že bude trvať tisíc rokov. S vývojom udalosti sa ukázalo, že sa sekol len o 988 rokov.

1938 n.l.- Veľká Británia a Nemecko podpísali mierovú zmluvu, čím odvrátili aj to najmenšie nebezpečenstvo vzniku Druhej svetovej vojny.

1944 n.l. - Hitlerov sľub, že keď vyhrajú vojnu, dostane každý Nemec Volkswagen, sa ukázal byť slabším stimulom, než Vodca očakával.






Meno:
Správa:
ODOSLAŤ
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk