Vyberte si z ponuky 27381 vtipov

Najbizarnejšie úmrtia

Zhrňme si najbizarnejšie zaznamenané úmrtia.

pridané 2.5.2015 pod Obrázky



fiogf49gjkf0d

- Básnik Li Bai sa pokúsil pobozkať odraz mesiaca na vode vedľa svojej lode, keď spadol cez palubu a utopil sa. Zlé jazyky však tvrdia, že muž mal záľubu v alkohole, ktorý mohol pri jeho smrti zohrať značnú úlohu.

- Švédsky kráľ Adolf Frederick rozhodne nezomrel od hladu. Utrpel totiž smrteľné zažívacie ťažkosti po tom, čo zjedol kaviár, kyslú kapustu, údené slede, šampanské, homáre a 14 porcií svojho obľúbeného dezertu podávaného v miske horúceho mlieka.

- Hovorilo sa, že anglický kráľ Edward II bol zavraždený tak, že mu do zadku vložili rozžeravené železo. Pred smrťou bol zosadený z trónu a uväznený jeho manželkou kráľovnou Isabellou a jej milencom Rogerom Mortimerom.

- To, že si treba dávať pozor na to, čo si človek praje, dokazuje prípad amerického revolucionára Jamesa Otisa Jr. Ten často svojim priateľom hovoril, že by chcel byť zabitý bleskom, keď príde jeho čas. Jeho želanie sa splnilo, keď stál vo dverách domu svojho priateľa a blesk udrel do komína.

- Americký kongresman Clement Vallandigham bránil podozrivého z vraždy na súde tým, že tvrdil, že obeť sa mohla nešťastnou náhodou zastrelil, keď vyťahovala pištoľ. V snahe znovu navodiť scénu, vytiahol pištoľ, o ktorej nevedel, že je stále nabitá. Omylom stačil spúšť a zabil sa. Netreba dodávať, že prípad vyhral.

- Hovorí sa, že smiech je najlepší lekár, ale zdá sa, že veľa všetkého naozaj škodí. Angličan Alex Mitchell sa vraj nonstop 25 minút smial na komediálnej šou s názvom "Goodies". Zomrel na zlyhanie srdca z nedostatku kyslíka.

- Rakúsko-americký logik Kurt Gödel zomrel hladom v čase, keď jeho žena bola hospitalizovaná. Trpel extrémnou paranojou a odmietal jesť, ak mu jedlo nepripravila jeho manželka.

- Americký spisovateľ Tennessee Williams mal vo zvyku držať pri kvapkaní očných kvapiek fľašku od lieku medzi zubami. Tento rituál nakoniec spôsobil jeho smrť v jednu noc v newyorskej hotelovej izbe.

- Odsúdený vrah Michael Anderson Godwin čelil trestu smrti, kým nebol zmenený na doživotné väzenie v roku 1983. Avšak o šesť rokov neskôr pri zapájaní slúchadiel do televízora vo svojej cele zahryzol do kábla a zomrel. V čase smrti sedel na oceľovom WC a zabil ho elektrický prúd.

- Opitý muž z Petrohradu sa počas jednej noci pohádal so ženou, ktorá ho v hneve zatvorila do rozkladacieho gauča. Keď sa o tri hodiny vrátila, našla ho mŕtveho.

- Hans Steininger, Rakúšan žijúci v 16. storočí, sa preslávil svojou 120 cm dlhou bradou. Doplatil však na to počas požiaru, ktorému sa snažil uniknúť, ale nešťastne si svoju okrasu pristúpil, stratil rovnováhu, zlomil si väz a zomrel.

- Viking Sigurd Mocný sťal svojho nepriateľa a pripevnil jeho hlavu o sedlo svojho koňa. Zuby v lebke sa mu však treli o nohu a spôsobili závažnú infekciu, ktorá ho stála život.

- V snahe dokázať skupine návštevníkov, že sklo na budove Toronto-Dominion je "nerozbitné," vrhol sa 38-ročný Garry Hoy proti oknu. Vypadol však z 24. poschodia, pretože okno sa pri jeho tlaku uvoľnilo z rámu. Na jeho obranu treba dodať, že sklo sa naozaj nerozbilo.

- 28-ročný Rus sa s dvomi ženami stavil, že s nimi bude mať nonstop sex dvanásť hodín. Síce vyhral 4300 dolárov, ale krátko na to utrpel infarkt, keďže zjedol celú fľašku Viagry.

- Bizarná smrť sa vraj nevyhla ani takej význačnej osobnosti našich dejín, ako je astronóm Tycho de Brahe. Podľa povesti zomrel na prasknutie močového mechúra počas hostiny, z ktorej zo spoločenských dôvodov nemohol odísť skôr než cisár.






Meno:
Správa:
ODOSLAŤ
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk